Találd meg ami működik, és csinálj abból többet!

2019. JANUÁR 16.
4 percnyi olvasás
1.0 Kezdetben volt az unalmas, sablonos évértékelés, amiről legszívesebben kimaradtunk volna. De nem tehettük, mert ezzel kezdődött az évnyitó értekezlet, vagy épp az évzáró ünnepély 😊 …Szóval nyitott szemmel aludtuk végig.
2.0 Aztán megérkeztek a saját magunknak készített értékelő, elemző, visszatekintő füzetek. Amit már szívesen csinálunk, mert a miénk, mert rólunk, a mi vágyainkról szól... Ha nem próbáltad még, ajánlom a díjmentesen letölthető yeracompass füzetet. Remek, sokrétű kérdések sora kísér végig a az év zárás- tervezés folyamán.

3.0 Ha már felpörgött az új év, és úgy érzed nem tudsz több órát szánni elemzésre, akkor szeretni fogod a Lényegretörő gyorselemzőt. Csak pár kérdés, csak bő 1 óra a kitöltése, hogy megtudd, arra haladsz-e, ami a szíved vágya!

Ennyit viszont feltétlen szánj magadra! Hisz ha kihagyod az ellenőrzést, ne csodálkozz, ha végül a „Nem-ezt-szerettem-volna” állomáson kötsz ki.

Az évértékelő Turbó változata csak 2 fő területre fókuszál:
   -  Milyen is a vágyott végállomás
   -  Miben vagyok „turbó -jó”?

Emlékszel még melyik volt a kedvenc tárgyad? Ha jól sejtem, akkor abból egész könnyedén szereztél jó jegyeket. Talán még azt is érezted, hogy tanulnod sem kell, szinte magától megy.

Ha olyasmivel foglalkozunk, amit szeretünk, az feltölt, energetizál.
Ha vezetőként a feladatok delegálásánál figyelsz erre, többszörösére növelheted csapatod hatékonyságát is.

Ahogy a saját hatékonyságodat is megsokszorozhatod, ha az erőségeidet fejleszted. Ehhez pedig jó, ha kielemezed minek is köszönhetted a sikert, milyen kis lépésekből állt össze a nagy egész. Mi az, amit érdemes ismételni, vagy akár más területeket is ennek a segítségével fejleszteni. Ebben a tudatosításban segítenek a kérdések.

ÉVÉRTÉKELŐ 3.0

Találd meg ami működik, és csinálj abból többet!
I. Az irány – a világító torony: képzeld el, hogy sok év múlva, a 90. születésnapodat ünnepeled! Körbevesznek a szeretteid, és Te boldog és elégedett vagy. Olyan élet van mögötted, amire örömmel, és büszkén tekintesz vissza.

Olvasd el a kérdéseket, majd hagyd, hogy megérkezzenek rájuk a válaszok. Javaslom, hogy írd is le őket, így könnyebb lesz tovább dolgozni velük az év folyamán.

Hol, milyen körülmények között ünnepled ezt a szülinapot?
Kik vesznek körül? Miért örülsz, hogy Veled vannak?

Milyen volt ez az élet, amire visszatekintesz?
Mire vagy büszke?
Milyen értékeket képviseltél, mi mellett álltál ki? Mit hagysz örökül?
Miről fognak Rád emlékezni a családtagjaid?

Mi az a 3 szó, ami kifejezi az életed?

Mik azok a csírák, ebből az álomképből, amik már ma is megvannak? Hogy kerültek be az életedbe, mit tettél értük? Milyen tulajdonságaid segítettek, hogy ezek a csírák kibontakozzanak?

Milyen tulajdonságai vannak a 90 éves elégedett önmagadnak?

Napi szinten, a feladatválasztás közben érdemes időnként megkérdezni Magadtól, hogy ez, amit most teszek, szinkronban van-e a fejemben élő álomképpel. Arra tartok-e, amerre szeretnék?



II. Turbó fokozat: erősségeim. Ha már tudod, hogy jó irányba tartasz, fokozhatjuk a tempót.

Mik voltak az lépések, tettek, az elmúlt évben, amik jelentős lépéssel közelebb vittek a vágyott célállomáshoz? Elemezd ki a sikereidet, nézz mögéjük, tanulj belőlük! Minden kis lépés lényeges lehet!

Mit csináltál jól? És nagyon jól? És kiválóan, profin? Miért dicsérheted meg magad?

Hogyan tudod ezt a tudás átemelni olyan területekre, amik nem működnek megfelelően?

Mik azok, a vágyott cél felé vivő tevékenységek, amiket örömmel csinálsz? Milyen feladatok közben érezted, hogy Önmagad vagy, hogy szárnyalsz?

Hogyan tudod ezt kihasználni, hogyan tudsz az örömforrásokból többet becsempészni a munkádba? Hogyan tudod a legjobb formád hozni akár minden nap?


Figyelmeztetés:
Ezek a kérdések nem pótolják a SMART célkitűzést, tudod, ami konkrét, határidős, mérhető, stb. De az odavezető út kijelölésében, és örömteli teljesítésében sokat segítnek. Érdemes időt szánni rájuk, hisz már tudjuk, hogy a földi létünk nem siralomvölgy, amit túl kell élni. 😊


Ha tetszett, megoszthatod:

  vissza a blogba